Εκτύπωση

Πράσινη τεχνολογία

Πράσινη τεχνολογίαΤα τελευταία χρόνια έχει δοθεί διεθνώς ιδιαίτερη έµφαση στους τοµείς της ορθολογικής χρήσης και εξοικονόµησης της ενέργειας. Η µεθοδική οργάνωση και εφαρµογή προγραµµάτων εξοικονόµησης ενέργειας απέδειξε ότι µπορεί να οδηγήσει σε υψηλά ποσοστά εξοικονόµησης ανάλογα µε την ακολουθούµενη µεθοδολογία και το είδος της ενεργειακής επέµβασης.

Η ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στον κτιριακό τομέα οδήγησε ως επί το πλείστον σε κατασκευαστικές επεμβάσεις ενίσχυσης της θερμομόνωσης τους.

Η ενεργειακή κατανάλωση των κτιρίων μπορεί να μειωθεί σημαντικά, κατά 50 έως 60%, με την μόνωση των εξωτερικών τοίχων και της οροφής του κτιρίου.

  • Υγρασία και θερμική μόνωση

Ενεργειακή εξοικονόμησηΓια τον περιορισμό των θερμικών απωλειών χρησιμοποιούνται ως γνωστό μονωτικά υλικά που εφαρμόζονται είτε στις εξωτερικές, είτε στις εσωτερικές επιφάνειες του περιβλήματος των κτιρίων. Τα περισσότερα από τα μονωτικά και δομικά υλικά είναι πορώδη.

Για μονωτικά, όπως το fiberglass, η πολυουρεθάνη, ο φελλός και άλλα, οι μονωτικές τους ιδιότητες εξαρτώνται από την δομή των πόρων στο υλικό.

Η ροή της υγρασίας στη μόνωση μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα φθοράς, ενώ ταυτόχρονα περιορίζει τις μονωτικές της ιδιότητες.

Ακόμα και σε μικρές ποσότητες, η παρουσία υγρασίας στους πόρους του μονωτικού υλικού τείνει να αυξήσει την θερμική διαπερατότητα του υλικού και να προκαλέσει απώλεια πρόσθετης ενέργειας στο σύστημα.

Η παρουσία υγρασίας στις εκτεθιμένες επιφάνειες του υλικού τείνει να διευκολύνει την ανάπτυξη μυκήτων, συμβάλλοντας έτσι στον υποβιβασμό της ποιότητας του αέρα στον χώρο.

Υπάρχει μια άμεση σχέση ανάμεσα στην υγρασία των τοίχων και της θερμικής μόνωσης. Αυτή εμφανίζεται γραφικά στον πίνακα που ακολουθεί.

Μόνωση και υγροί τοίχοι

Κόκκινο χρώμα: Θερμική Μόνωση

Μπλε χρώμα: Υγρασία

Όταν οι πόροι του τοίχου είναι γεμάτοι από αέρα, έχουν μια δράση αντίστασης. Ενώ αντιθέτως όταν είναι γεμάτοι με νερό, η μόνωση είναι πολύ μειωμένη.

Παράδειγμα:

1% Υγρασία   = 100% Μόνωση
4% Υγρασία   = 50% Μόνωση
10% Υγρασία = 23% Μόνωση

Σε τοίχους κορεσμένους με νερό (περίπου 20% υγρασία) έχουμε μόνο το 10% της μόνωσης, ή 90% λιγότερη μόνωση απ' ό, τι σ' ένα στεγνό τοίχο.Με βάση τα ανωτέρω, είναι προφανές ότι με στεγνούς τοίχους υπάρχει σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας όσον αφορά το κόστος της θέρμανσης.

Τα οφέλη από πλευράς εξοικονόμησης της τεχνολογίας Aquapol έγκεινται στην:

  • Καλύτερη θερμική μόνωση χάρη στους στεγνούς τοίχους

Μακροπρόθεσμα, αυτό το πλεονέκτημα είναι από τα πιο σημαντικά. Η καλύτερη θερμική μόνωση παρέχεται από τον αέρα που περιέχεται στους πόρους του τοίχου. Με το σύστημα αφύγρανσης Aquapol ελευθερώνεται το τριχοειδές σύστημα των τοίχων από τα άλατα, ο τοίχος έχει ξανά ανοιχτούς πόρους που περιέχουν αέρα. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η θερμική μόνωση του τοίχου.

  • Μείωση του κόστους θέρμανσης

Πρόκειται για προφανή αλήθεια: οι στεγνοί τοίχοι έχουν καλύτερη θερμομονωτική συμπεριφορά. Το αποτελεσματικό σύστημα αφύγρανσης των κτιρίων αυξάνει σημαντικά τη θερμική μόνωση. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού αντιλαμβάνεται τη μείωση του κόστους της κατανάλωσης ενέργειας, (ηλεκτρικής, αερίου, πετρελαίου).

  • Δε χρειάζεται συντήρηση

Αφού εγκατασταθεί, η συσκευή Aquapol συνεχίζει να εκτελεί την εργασία της και διατηρεί στεγνούς τους τοίχους για δεκαετίες. Δε χρειάζεται καμιά συντήρηση, καθώς δεν υπάρχουν κομμάτια που φθείρονται. Επίσης, είναι η πιο αποτελεσματική σε βάθος χρόνου μέθοδος. Στον κατασκευαστικό κλάδο, θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια καλή σχέση ποιότητας προς τιμή.

  • Δε μολύνει το περιβάλλον

Αν υπάρχει μια καινούρια τεχνική εφεύρεση που πραγματικά δεν μολύνει, είναι η ίδια η συσκευή Aquapol. Η συσκευή δε χρειάζεται την ηλεκτρική ενέργεια, και τροφοδοτείται από εντελώς φυσικές πηγές ενέργειας. Συνεπώς, δεν παράγει κανένα τύπο εκπομπής και κυρίως δεν βλάπτει το περιβάλλον.

  • Δεν απαιτεί καμιά χημική ουσία

Βάσει μακρόχρονων μελετών και μιας πολυετούς εμπειρίας στον τομέα της ανακαίνισης κτιρίων, οι ειδικοί του κατασκευαστικού τομέα γνωρίζουν πως κάποιες μέθοδοι, όπως για παράδειγμα η χρήση των χημικών εγχύσεων, δεν λειτουργούν στο 100% των περιπτώσεων και ότι, σε βάθος χρόνου, μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στους τοίχους. Χάρη στην Aquapol, οι χρήστες των κτιρίων δεν αναγκάζονται να αναπνέουν τις εκπομπές από τις χημικές διεργασίες που εκτελούνται. Η Aquapol αποθαρρύνει με σθένος τέτοιες χημικές διεργασίες και παρέχει μια οριστικά καλύτερη λύση.

Έργα της Aquapol ανά την Ελλάδα

diagnwsi

Η Aquapol δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας διαγνώσεις υγρασίας και προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις για προβλήματα υγρασίας κτιρίων.

Μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά έργα μας εδώ

 

Δίκτυο συνεργατών

sinergatesΗ ΑQUAPOLHELLAS διαθέτει συνεργάτες ανά την Ελλάδα με σκοπό να βρεθεί πιο κοντά στις ανάγκες του κάθε πελάτη της. Στα πλαίσια της στρατηγικής της επέκτασης και την εκτενέστερη διεύρυνση του δικτύου της βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων συνεργατών.

Βρείτε τον συνεργάτη που βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας και ζητήστε του να δώσει λύση στο πρόβλημα υγρασίας που σας ταλαιπωρεί.

Υγρασία και υγεία

sneeze1

Σε όλους είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η υγρασία ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας καθώς και των καρδιολογικών προβλημάτων.

Υγρασία και προβλήματα υγείας

Διάγνωση Υγρασίας

 
diagnwsi2

Συνεργαστείτε μαζί μας


synergasia

Follow Us

 

Like

ytlogo

Folow Us

Follow Us