Εκτύπωση

Οικολογική ανακαίνιση

Οι τεχνικές επεμβάσεις οικολογικής ανακαίνισης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν στο κτίριο από την υγρασία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ολοκληρωμένης υπηρεσίας που προσφέρει η Aquapol.

oikologiki anakainisiΟι τεχνικές ανακαίνισης που έχει εξετάσει η Aquapol εδώ και 20 χρόνια, αποδεικνύουν ότι το κτίριο ανακαινίζεται μόνο μια φορά και η ανακαίνιση που ολοκληρώνεται σωστά στοχεύει στην ευημερία των κατοίκων.

Προϊόντα οικολογικής ανακαίνισης

Η Aquapol χρησιμοποιεί τα πλέον εξελιγμένα προϊόντα οικολογικής ανακαίνισης μετά από την εκπόνηση σχετικής μελέτης εφαρμογής και για περιπτώσεις τεχνικής επέμβασης οικολογικής ανακαίνισης όπου κρίνεται σκόπιμη και αποτελεσματική η εφαρμογή τους.

Ο κατάλογος της εταιρίας περιλαμβάνει τα εξής προϊόντα:

  • Θερμομονωτική-Αντιμουχλική βαφής BioRid Pinsel

BioRidΤο μυστικό για την επιτυχή λειτουργία της βαφής BioRid βρίσκεται στομοναδικό πλέγμα μικρο-πόρων που δημιουργείται όταν εφαρμόζεται το προϊόν. Η ελάχιστη επικάλυψη για να λειτουργήσει σωστά το BioRid είναι 600g/m2 .

Κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης, το νερό «αποθηκεύεται» στο εσωτερικό των μικρο-πόρων και με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του τοίχου και κατ' επέκταση δεν αναπτύσσεται η μούχλα.

Όταν η θερμοκρασία της επιφάνειας του τοίχου ανέβει υψηλότερα από το σημείο δρόσου το «αποθηκευμένο» νερό εξατμίζεται ταχύτατα πίσω στην ατμόσφαιρα καθιστώντας τον τοίχο μόνιμα στεγνό. Το BioRid είναι φτιαγμένο από εκατομμύρια μικρο-πόρων μεγέθους 0,1-100 μικρά.

Ένα πλέγμα μικρο-πόρων πάχους 1mm BioRid κάνει την επιφάνεια 20.000 φορές μεγαλύτερη από μια τυπική λεία επιφάνεια. Αυτή η αύξηση της επιφάνειας κάνει 2-3 φορές ταχύτερη την εξάτμιση του νερού σε σύγκριση με μια τυπική επιφάνεια τοίχου. Επιπλέον εξ αιτίας του πλέγματος μικρο-πόρων το BioRid είναι ένας καλός θερμικός μονωτής.bioridhouse

Τέλος το BioRid έχει ως βάση τον ασβέστη δεν περιέχει επιβλαβή χημικά, σε αντίθεση με άλλες αντιμουχλικές βαφές που προσπαθούν να σκοτώσουν τους μύκητες, ενώ το BioRid αποτρέπει τη δημιουργία τους. Το ΒioRid διατηρεί τις ιδιότητές του εσαεί καθώς η λειτουργία του είναι αμιγώς φυσική και όχι χημική.

  • Ενεργειακή βαφή GrafoTherm Exterior

Τα φαινόμενα αποκολλήσεων της βαφής, επιφανειακές ρωγμές και η εμφάνιση μούχλας στην τοιχοποιία αποτελούν εδώ και χρόνια ένα σύνηθες πρόβλημα που εμφανίζεται σε έναν μεγάλο αριθμό κτιρίων.

Η ενεργειακή βαφή GrafoThermExterior αποτελείται από εκατομμύρια μικρό-πόρων μεγέθους 0,1-100 μm. Μια κυψέλη μικρό-πόρων πάχους 1mm κάνει την σχετική επιφάνεια 20.000 φορές μεγαλύτερη απ' ότι η αντίστοιχη δύο-διαστάσεων επιφάνεια.

Το νερό της βροχής θα απορροφηθεί από τους μικρό-πόρους της βαφής και στην συνέχεια θα απελευθερωθεί πάλι πίσω στην ατμόσφαιρα μόλις σταματήσει η βροχή. Η υγρασία συμπύκνωσης που προέρχεται από το εσωτερικό του κτιρίου θα απορροφηθεί επίσης από τους μικρό-πόρους, θα μεταφερθεί στην επιφάνεια και θα αποβληθεί στον εξωτερικό αέρα.

Έτσι, η εξάτμιση θα πραγματοποιηθεί 2-3 φορές ταχύτερα και αποτελεσματικότερα απ' ότι θα συνέβαινε στην περίπτωση μιας κλασικής επιφάνειας.

Παράλληλα, η βαφή GrafoThermExterior:

Σφραγίζει τα σπασίματα και τις ρωγμές σε τσιμεντοειδείς επιφάνειες και στον σοβά.

Η GrafoThermExterior είναι ενισχυμένη με ειδικές ίνες, οι οποίες προσδίδουν μια εξωτερική ελαστικότητα και αντοχή στην επίστρωση της τοιχοποιίας. Έτσι, μπορεί να κλείσει σπασίματα και ρωγμές και να απορροφήσει κινήσεις στο υπόστρωμα.

Λειτούργει εναντίον της μούχλας

Η γρήγορη εξάτμιση που προκαλεί η GrafoThermExterior κάνει την επιφάνεια στεγνή και με τον τρόπο αυτό μακροπρόθεσμα προκαλεί την αποφυγή δημιουργίας και την ανάπτυξη μούχλας.

Είναι πολύ ανθεκτική στις δυνατές βροχοπτώσεις

Όταν βρέχει, το περισσότερο μέρος της βροχής απορρέεται από την επιφάνεια. Το μέρος της βροχής που θα απορροφηθεί, θα παραμείνει εντός των κυψελών. Επομένως πρακτικά καθόλου νερό δεν θα απορροφηθεί από το υπόστρωμα του τοίχου. Όταν η βροχή σταματάει, το νερό θα εξατμιστεί πολύ γρήγορα.

Στεγνώνει τους τοίχους

Το διαφορετικό μέγεθος των μικρό-πόρων επιτρέπει την βαφή GrafoTherm Exterior να αποτρέπει την διείσδυση του νερού στο εσωτερικό του κτιρίου. Η πιθανότητα υγρασίας θα μειωθεί, το ίδιο και οι πιθανές ζημιές από υγρασίας στους τοίχους

Έργα της Aquapol ανά την Ελλάδα

diagnwsi

Η Aquapol δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας διαγνώσεις υγρασίας και προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις για προβλήματα υγρασίας κτιρίων.

Μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά έργα μας εδώ

 

Δίκτυο συνεργατών

sinergatesΗ ΑQUAPOLHELLAS διαθέτει συνεργάτες ανά την Ελλάδα με σκοπό να βρεθεί πιο κοντά στις ανάγκες του κάθε πελάτη της. Στα πλαίσια της στρατηγικής της επέκτασης και την εκτενέστερη διεύρυνση του δικτύου της βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων συνεργατών.

Βρείτε τον συνεργάτη που βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας και ζητήστε του να δώσει λύση στο πρόβλημα υγρασίας που σας ταλαιπωρεί.

Υγρασία και υγεία

sneeze1

Σε όλους είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η υγρασία ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας καθώς και των καρδιολογικών προβλημάτων.

Υγρασία και προβλήματα υγείας

Διάγνωση Υγρασίας

 
diagnwsi2

Συνεργαστείτε μαζί μας


synergasia

Follow Us

 

Like

ytlogo

Folow Us

Follow Us