Εκτύπωση

Εντοπισμός υγρασίας

Εντοπίστε άμεσα ορατά συμπτώματα υγρασίας στον τοίχο σας.

Ζητήστε μια επαγγελματική διάγνωση υγρασίας του κτιρίου σας

Περίπτωση 1:

Μια επιφάνεια τοίχου παρουσιάζει υγρασία αρκετά ομοιόμορφη που απλώνεται από το δάπεδο έως ένα όριο.

periptosi-1

Ένα φαινόμενο που παρουσιάζεται αποκλειστικά στους συνηθισμένους σοβάδες από ασβέστη και τσιμέντο που δεν περιέχουν υλικά υδρόφοβα (υλικά αδιάβροχα). Το επίπεδο της υγρασίας εσωτερικό στον τοίχο, είναι αναγνωρίσιμο στο ανώτερο όριο του υγρού τοίχου. Εδώ η υγρασία του εδάφους μπορεί να ανέβει στο πορώδη σοβά δια μέσου των τριχοειδών σωλήνων. Εάν λείπει ο σοβάς, η υγρασία είναι ορατή έως το όριο διάχυσής της.

Περίπτωση 2:

Η υγρασία δεν έχει ανέβει πολύ ψηλά στον τοίχο.

periptosi-2

Σε κάποια υλικά κατασκευής η υγρασία δεν ανεβαίνει πολύ ψηλά π.χ. για τοίχο από φυσική πέτρα γρανίτη ή στην περίπτωση του σοβά με πολύ τσιμέντο και χοντρή κοκκομετρία άμμου περίπου 3mm. Ή στην περίπτωση που ο σοβάς είναι λίγο υδατο απωθητικός. Σ' αυτές τις περιπτώσεις η υγρασία δεν μπορεί να ανέβει πολύ ψηλά.

Περίπτωση 3:

Οι ζημιές από την υγρασία είναι πιο εμφανείς στην βαφή του τοίχου.

periptosi-3

Το μεγαλύτερο μέρος της ανοδικής υγρασίας, εξατμίζεται πάνω στην ζώνη εξάτμισης, που συνήθως είναι πλάτους κάποιων εκατοστών. Η βαφή στον τοίχο είναι η πρώτη που παρουσιάζει ζημιές. Συνεπώς οι ζημιές στη βαφή είναι το πρώτο ξεκάθαρο σημάδι παρουσίας ανοδικής υγρασίας.

Περίπτωση 4:

Οι ζημιές στο βάψιμο είναι πιο εμφανείς με την μορφή φουσκάλων.

periptosi-4

Σε μια βαφή με πλαστικό χρώμα δημιουργούνται φουσκάλες, κυρίως στην ζώνη εξάτμισης. Πολλές φορές οι ελαιοχρωματιστές χρησιμοποιούν πλαστικά χρώματα ανθεκτικά στο νερό για να δημιουργήσουν αντίσταση στην υγρασία. Αυτό είναι μια πρόχειρη λύση, καθότι η υγρασία μετά από ένα σύντομο διάστημα εμφανίζεται με την μορφή φυσαλίδων στους τοίχους. Στο εσωτερικό των φυσαλίδων κρύβονται άλατα, που καθώς κρυσταλλοποιούνται προκαλούν την αποκόλληση της βαφής.

Περίπτωση 5:

Το χρώμα βαφής των τοίχων αλλάζει (άλατα).

periptosi-5

Ένα άλλο σημάδι που εκδηλώνετε συχνά, είναι η αλλαγή του χρώματος του τοίχου. Τα μόρια του νερού, συνήθως, δημιουργούν σκούρα χρώματα, ή σε συνδυασμό με τα άλατα που μεταφέρονται προς τα πάνω, προκαλούν χημικές αντιδράσεις. Η όξινη βροχή, που περιέχει θείο, μπορεί να δημιουργήσει και άλλες χημικές αντιδράσεις, με τα άλατα παρόντα στον τοίχο, βλάπτοντας την βαφή.

Περίπτωση 6:

Η βαφή ξεφλουδίζεται και αποκολλάται πιο εύκολα στα ψηλότερα στρώματα του τοίχου.

periptosi-6

Όποιος γνωρίζει τις χημικές αντιδράσεις που γίνονται στην ζώνη εξάτμισης, καταλαβαίνειαμέσως ότι, σε αυτή την ζώνη οι ζημιές γίνονται κυρίως στην βαφή.Τα άλατα σε μορφή διαλύματος με το νερό, φθάνουν σε αυτή την ζώνη και εναποτίθενταικυρίως στην επιφάνεια του σοβά.Η βαφή εξαιτίας της πίεσης που ασκούν τα άλατα και άλλοι χημικοί μηχανισμοί πίεσης, ξεκολλάει από την επιφάνεια του σοβά.

Περίπτωση 7:

Ο σοβάς στα ψηλά στρώματα του τοίχου παρουσιάζει μεγαλύτερες ζημιές.

periptosi-7

Μετά την ζημιά στην βαφή, το τελευταίο χέρι του σοβά αρχίζει να ξεφλουδίζεται, εξαιτίας χημικών αντιδράσεων. Εξαιτίας της υγρασίας πολλές φορές ο σοβάς χάνει την συνοχή του και αρχίζει να τρίβεται.Οι ζημιές αυτές είναι πιο εμφανείς στην ζώνη εξάτμισης, όπου εξατμίζεται το νερό.

Περίπτωση 8:

O σοβάς, σκάει, ξεφλουδίζεται και τρίβεται μερικώς ή ολικώς.

periptosi-8

Εδώ βρισκόμαστε στο τελευταίο στάδιο της καταστροφής του σοβά. Πιέσεις από χημικούς μηχανισμούς, και το ξέπλυμα των συγκολλητικών ιδιοτήτων του σοβά, στο πέρασμα τουχρόνου, κάνουν τον σοβά ακατάλληλο. Αυτός δεν μπορεί να επιδιορθωθεί.

Περίπτωση 9:

O σοβάς σε παλιές κατασκευές πέφτει πρώτα ψηλά και μετά στις κατώτερες ζώνες του τοίχου.

periptosi-9

Περίπτωση 10:

Το κατασκευαστικό υλικό που βρίσκεται κάτω από τον σοβάφαίνεται μαλακό καιμπορούμε να παρατηρήσουμε φλούδες απόάλατα.

periptosi-10

Υγρασία συμπύκνωσης

Περίπτωση:

Εμφάνιση μούχλας σε ορισμένα σημεία του τοίχου

periptosi-simpiknosis

Ο ζεστός και υγρός αέρας συμπυκνώνεται σε ψυχρότερες επιφάνειες των τοίχων. Αυτό δημιουργεί την υγρασία συμπύκνωσης. Παράγοντες που συντελούν στην εμφάνιση υγρασίας συμπύκνωσης είναι η ύπαρξη θερμογεφυρών, η αυξημένη περιεκτικότητα υδρατμών στο χώρο (μπάνιο, κουζίνα, υπνοδωμάτια, κ.τ.λ.), ελλιπής εξαερισμός, ή οργανικές επιστρώσεις βαφής που προσφέρουν προσφιλές περιβάλλον για τη μούχλα.

Έργα της Aquapol ανά την Ελλάδα

diagnwsi

Η Aquapol δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας διαγνώσεις υγρασίας και προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις για προβλήματα υγρασίας κτιρίων.

Μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά έργα μας εδώ

 

Δίκτυο συνεργατών

sinergatesΗ ΑQUAPOLHELLAS διαθέτει συνεργάτες ανά την Ελλάδα με σκοπό να βρεθεί πιο κοντά στις ανάγκες του κάθε πελάτη της. Στα πλαίσια της στρατηγικής της επέκτασης και την εκτενέστερη διεύρυνση του δικτύου της βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων συνεργατών.

Βρείτε τον συνεργάτη που βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας και ζητήστε του να δώσει λύση στο πρόβλημα υγρασίας που σας ταλαιπωρεί.

Υγρασία και υγεία

sneeze1

Σε όλους είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η υγρασία ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας καθώς και των καρδιολογικών προβλημάτων.

Υγρασία και προβλήματα υγείας

Διάγνωση Υγρασίας

 
diagnwsi2

Συνεργαστείτε μαζί μας


synergasia

Follow Us

 

Like

ytlogo

Folow Us

Follow Us