Εκτύπωση

Υγρασία Συμπύκνωσης-Μούχλα

Υγρασία συμπύκνωσης - μούχλαΗ υγρασία συμπύκνωσης είναι η πιο διαδεδομένη μορφη υγρασίας που συναντάται στα κτίρια.

Το φαινόμενο παρατηρείται όταν ο υγρός και θερμός αέρας υγροποιείται πάνω στην κρύα επιφάνεια του τοίχου. Όπως ακριβώς γίνεται σε ένα παγωμένο ποτήρι το καλοκαίρι! Πιο συγκεκριμένα, για να υγροποιηθεί ο αέρας πρέπει να υπάρχουν συνθήκες αντίστοιχες του σημείου δρόσου. Πρέπει η θερμοκρασία του αέρα, η θερμοκρασία του τοίχου και η υγρασία του αέρα να είναι μέσα σε κάποια πλαίσια που να ευνοούν τη συμπύκνωση.

Μπορεί κανείς να υπολογίσει αυτά τα πλαίσια από το παρακάτω link:

Dew Point Calculator

Η δική μας δουλειά όταν συναντάμε ένα πρόβλημα συμπύκνωσης είναι αρχικά να καθορίσουμε ποιον από τους τρείς παράγοντες δημιουργίας της θα προσπαθήσουμε να επιρρεάσουμε, για να την αποτρέψουμε (θερμοκρασία αέρα, θερμοκρασία τοίχου ή υγρασία του χώρου). Αυτό γίνεται πάντα σε συνεργασία με τον πελάτη και εξετάζοντας τη μοναδικότητα του κτιρίου μέσα από τη σωστή και διεξοδική διάγνωση υγρασίας.

Υγρασία συμπύκνωσης - μούχλα

Η λύση που προτείνεται από την Aquapol, είναι η βαφή BioRid, η οποία είναι Σουηδικής προέλευσης. Η βαφή αυτή δεν επιτρέπει να δημιουργηθεί συμπύκνωση (σταγόνες νερού) στην επιφάνεια του τοίχου, ενώ ταυτόχρονα είναι αντιμουχλική και θερμομονωτική. 

Μπορείτε να προμηθευτείτε τη βαφή BioRid από εδώ.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ

BioridΗ βαφή BioRid eφαρμόζεται εσωτερικά και έχει τη μοναδική ιδιότητα να δίνει στον τοίχο 20.000 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια, δημιουργώντας μικροπόρους και μικροπτυχώσεις. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται καλύτερη διαπνοή του τοίχου έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία μούχλας και η αναπτυξη μικροοργανισμών. Κατά τη διάρκεια της συμπύκνωσης, το νερό «αποθηκεύεται» στο εσωτερικό των μικρο-πόρων και με αυτόν τον τρόπο δεν υπάρχει νερό σε υγρή μορφή στην επιφάνεια του τοίχου και κατ’ επέκταση δεν αναπτύσσεται η μούχλα.Όταν η θερμοκρασία της επιφάνειας του τοίχου ανέβει υψηλότερα από το σημείο δρόσου το «αποθηκευμένο» νερό εξατμίζεται ταχύτατα πίσω στην ατμόσφαιρα καθιστώντας τον τοίχο μόνιμα στεγνό. Αυτή η αύξηση της επιφάνειας κάνει 2-3 φορές ταχύτερη την εξάτμιση του νερού σε σύγκριση με μια τυπική επιφάνεια τοίχου. Επιπλέον εξ αιτίας του πλέγματος μικρο-πόρων το BioRid είναι ένας καλός θερμικός μονωτής. 

Τέλος το BioRid έχει ως βάση τον ασβέστη δεν περιέχει επιβλαβή χημικά, σε αντίθεση με άλλες αντιμουχλικές βαφές που προσπαθούν να σκοτώσουν τους μύκητες, ενώ το BioRid αποτρέπει τη δημιουργία τους. Το ΒioRid διατηρεί τις ιδιότητές του εσαεί καθώς η λειτουργία του είναι αμιγώς φυσική και όχι χημική.

Άλλες λύσεις μπορεί να είναι η θερμομονωτική βαφη εξωτερικά του κτιρίου, η χρήση αφυγραντήρα ή ο καλύτερος αερισμός του χώρου με διάφορους τρόπους. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να εξετάσουμε ποία είναι η βέλτιστη λύση για την κάθε περίπτωση σπιτιού με πρόβλημα υγρασίας συμπύκνωσης. Αυτός είναι και ο λόγος που είναι απαραίτητη η σωστή και επιστημονική διάγνωση υγρασίας.

Έργα της Aquapol ανά την Ελλάδα

diagnwsi

Η Aquapol δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας διαγνώσεις υγρασίας και προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις για προβλήματα υγρασίας κτιρίων.

Μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά έργα μας εδώ

 

Δίκτυο συνεργατών

sinergatesΗ ΑQUAPOLHELLAS διαθέτει συνεργάτες ανά την Ελλάδα με σκοπό να βρεθεί πιο κοντά στις ανάγκες του κάθε πελάτη της. Στα πλαίσια της στρατηγικής της επέκτασης και την εκτενέστερη διεύρυνση του δικτύου της βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων συνεργατών.

Βρείτε τον συνεργάτη που βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας και ζητήστε του να δώσει λύση στο πρόβλημα υγρασίας που σας ταλαιπωρεί.

Υγρασία και υγεία

sneeze1

Σε όλους είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η υγρασία ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας καθώς και των καρδιολογικών προβλημάτων.

Υγρασία και προβλήματα υγείας

Διάγνωση Υγρασίας

 
diagnwsi2

Συνεργαστείτε μαζί μας


synergasia

Follow Us

 

Like

ytlogo

Folow Us

Follow Us