Εκτύπωση

Το Τριχοειδές Φαινόμενο

 

 

Μια προσπάθεια απεικόνισης

 


Το Τριχοειδές Φαινόμενο

Τριχοειδές, ονομάζεται κάθε φαινόμενο που παρουσιάζεται, όταν υγρά έρθουν σε επαφή με διάφορα στερεά σώματα. Π.χ. μέσα σε ένα ποτήρι με νερό βυθίζουμε έναν τριχοειδή σωλήνα. Έπρεπε, σύμφωνα με την αρχή των συγκοινωνούντων δοχείων, η ελεύθερη επιφάνεια του νερού να βρίσκεται στο ίδιο ύψος και στο σωλήνα και στο ποτήρι. Παρατηρούμε όμως, ότι το νερό ανέρχεται μέσα στον τριχοειδή σωλήνα, ψηλότερα από την ελεύθερη επιφάνεια του νερού, που βρίσκεται στο ποτήρι.

Εξήγηση του φαινομένου των τριχοειδών σωλήνων αποδίδεται στις ελκτικές δυνάμεις που αναπτύσσονται μεταξύ των μορίων διαφορετικών υλικών. Το νερό ανεβαίνει στους τριχοειδείς σωλήνες του γυαλιού καθώς οι ελκτικές δυνάμεις μεταξύ των δύο διαφορετικών υλικών που έρχονται σε επαφή, είναι μεγαλύτερες από αυτές που αναπτύσσονται μεταξύ των ομοειδών μορίων του νερού.

Οι κινήσεις του νερού π.χ. σε πορώδη υλικά όπως το μπετόν χαρακτηρίζονται ως τριχοειδή φαινόμενα. Τροφοδοτούνται από τις δυνάμεις πρόσφυσης του νερού στους πόρους του μπετόν καθώς και από τις δυνάμεις συνοχής του και κύρια την επιφανειακή τάση του. Είναι δηλαδή μοριακό φαινόμενο. Η Ανοδική Υγρασία οφείλεται στα τριχοειδή φαινόμενα.
Το σύστημα των τριχοειδών πόρων του μπετόν παίζει το ρόλο των λεπτών σωληνίσκων όπου οι δυνάμεις πρόσφυσης και συνοχής υπερνικούν τη βαρύτητα – λόγω των μικροσκοπικών διαστάσεών τους – και τροφοδοτούν ανοδική κίνηση.

Σύνοψη:

Ο δρόμος για την Ανοδική Υγρασία είναι το τριχοειδές σύστημα των οικοδομικών υλικών, μέσα στο οποίο κινούνται ανοδικά τα μόρια του νερού.

Έργα της Aquapol ανά την Ελλάδα

diagnwsi

Η Aquapol δραστηριοποιείται σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιώντας διαγνώσεις υγρασίας και προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις για προβλήματα υγρασίας κτιρίων.

Μπορείτε να δείτε κάποια ενδεικτικά έργα μας εδώ

 

Δίκτυο συνεργατών

sinergatesΗ ΑQUAPOLHELLAS διαθέτει συνεργάτες ανά την Ελλάδα με σκοπό να βρεθεί πιο κοντά στις ανάγκες του κάθε πελάτη της. Στα πλαίσια της στρατηγικής της επέκτασης και την εκτενέστερη διεύρυνση του δικτύου της βρίσκεται σε συνεχή αναζήτηση νέων συνεργατών.

Βρείτε τον συνεργάτη που βρίσκεται κοντά στην περιοχή σας και ζητήστε του να δώσει λύση στο πρόβλημα υγρασίας που σας ταλαιπωρεί.

Υγρασία και υγεία

sneeze1

Σε όλους είναι λίγο-πολύ γνωστό πως η υγρασία ευνοεί τις κρίσεις άσθματος, τις ρινίτιδες, τις αρθρίτιδες και τις ημικρανίες.

Όμως, από ό,τι φαίνεται, άμεση σχέση με την υγρασία έχει και η επιδείνωση κάποιων άλλων προβλημάτων υγείας καθώς και των καρδιολογικών προβλημάτων.

Υγρασία και προβλήματα υγείας

Διάγνωση Υγρασίας

 
diagnwsi2

Συνεργαστείτε μαζί μας


synergasia

Follow Us

 

Like

ytlogo

Folow Us

Follow Us